More

  POSLEDNJE OBJAVE

  Preminuo Massimo Savić

  Poznati hrvatski muzičar Massimo Savić preminuo je u 61. godini.

  Vest o smrti objavile su supruga Eni i ćerka Mirna.

  „Naš tata, suprug, ponos i ljubav, Massimo Savić, napustio nas je nakon kratke, ali herojske borbe. Iako je otišao s ovoga sveta, u našim će dušama živeti večno, nasmejan, topao, snažan, pun ljubavi i satkan od umetnosti. Zauvek ćemo biti tvoje cure. Eni i Mirna“, stoji u objavi.

  Masimo Savić je rođen u Puli 6. juna 1962. godine. Po dolasku u Zagreb početkom osamdesetih Massimo Savić osniva grupu Dorijan Grej. Bend predvođen Massimom postao je popularan odmah po objavi prvog albuma „Sjaj u tami“ 1983. godine. Četiri godine kasnije izdaje prvi solo album „Stranac u noći“, a slede „Riječi čarobne“ i još četiri albuma do 1995, kada Massimo na albumu „Benzina“ izvodi istoimeni hit.

  Nakon 2003. usledili su albumi s pesmama koje mu četiri godine za redom donose nagradu Porin. U septembru 2008. album „Sunce se ponovo rađa“ donosi novi studijski materijal te, na 20. dodeli diskografske nagrade Porin u Rijeci, Massimo ponovo osvaja statuu za najbolju mušku vokalnu izvedbu i postaje muzičar s najviše osvojenih Porina u toj kategoriji.

  STAGE.RS

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Latest Posts