More

    POSLEDNJE OBJAVE

    DIANA MORIĆ “Samokontrola je ključ uspeha u svemu”

    Prelepa, talentovana, uspešna, a nadasve prizemna i ljubazna, fitness instruktorka, model i vrhunski sportista Diana Morić, uzor je mnogim ljudima. Njen Instagram broji više od milion pratilaca, od nje mnogi traže savete, dobitnik je mnogih medalja i priznanja. Prava inspiracija za hiljade devojaka, za naš portal otkrila je u čemu je tajna njenog uspeha i dobrog izgleda.

    Kada je počela ljubav prema sportu i postoji li osoba bez koje smatraš da možda ne bi uspela? 

    Ljubav prema sportu datira još iz osnovne škole, mama me je upisala na džudo i bez nje ne bih bila ovo što sam danas!

    Da li si ikada zamišljala da ćeš biti na ovoj poziciji gde si sada?

    Oduvek sam znala da ću biti uspešna čime god da se budem bavila, sada možda to nekome zvuči čudno… ali sam jednostavno znala! Samo što sam mislila da ću biti Holivudska zvezda, a ne profesionalni sportista (smeh).

    Da li postoji potreba za nezdravom hranom?

    Nemam potrebu, jer meni to inače ne prija! Imam užasne bolove ako pojedem nešto nezdravo, pa izbegavam zaista! Ali mi se naravno kao i svima desi da zaređam sa slatkišima, samo što sam ja dovoljno mudra pa satima treniram i sve to istopim!

    Da li su potrebna prevelika odricanja da bi se postigao takav fizicki izgled?

    U mom slučaju je izgled došao kroz profesionalni sport! A svi znamo da su odricanja ogromna, ako vam kažem da nisam imala detinjstvo kao i sva deca i ako vam kažem da na maturu nisam išla zbog takmičenja sve će vam biti jasno.

    Postoji li dan kada nemaš volje za treningom?

    Naravno! Pogotovu kad je loše vreme odmah sam i ja lošije raspoložena pa mi se desi da nekada ne ustanem iz kreveta, tada mi ne pada na pamet da treniram! Samo to srećom ne traje dugo! Jedan do dva dana mesečno 🙂 

    Imaš preko milion pratilaca na Instagramu, da li misliš da imaš uticaj na mlade ljude koji tek trebaju da krenu u neke pobede? 

    I te kako imam uticaj i toga sam svesna! I znam da na dobar način utičem na njih! Nisam neko ko ima poroke,ne opijam se ne menjam partnere, vernik sam i zaista znam da utičem na mlade da žive zdravo i u skladu sa sobom! 

    Na šta si najviše ponosna?

    Ponosna sam na to što sam normalna i prizemna osoba! Nikakvi uspesi i neuspesi nisu uspeli da me promene… 

    Koje takmičenje ti je bilo najstresnije?

    -Ju svako! Jer od mene se uvek očekivalo da budem najbolja i sam taj pritisak je strašan! Taj dan kad sam postala prvakinja sveta mi je bio najrasterećeniji dan, jer sam toliko godina pre toga radila na tome da sam osetila da je baš TO TAJ DAN i da će sve ići u moju korist. Tako je i bilo i zato sam danas prvakinja sveta u Sambo-u. I Evropska medalja u dzudo-u.

    Kako izgleda jedan tvoj dan? 

    Ne razlikuje se previše od drugih žena. Svakodnevne obaveze oko kuće, porodice, mojih ljubimaca (pasa) . Ja sam domaćica, apsolutno sve radim sama tako da će me žene razumeti koje održavaju svoje domaćinstvo da je to najteži posao, tako da je treniranje u odnosu na to ništa! 

    Da li kada odeš na neku proslavu imaš privilegiju da dobiješ “specijalni meni” ili ipak prekršiš pravila zdrave ishrane?   

    Prekršim i to sa namerom! Živ sam covek, nisam robot! Samo što kažem ja to uradim jednom do dva puta mesečno, a svih drugih dana ja treniram i vodim računa! Samokontrola je ključ uspeha u svemu! 

    Šta bi poručila posetiocima STAGE portala? Savet?

    Da budu svoje i da ne trče za današnjim glupostima koje se nude i plasiraju, već da prate sebe i svoja osećanja. I da žive zdravo! Jer jedan je život!

    STAGE.RS

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Latest Posts