More

    POSLEDNJE OBJAVE

    Magija postoji! Ledeni hotel je čaroban!

    Smešten 200 kilometara severno od Arktičkog kruga, Ledeni hotel u mestu Jukkasjärvi je prvi hotel te vrste u Švedskoj. Prvi put je izgrađen 1989. godine, a danas se prostire na preko 6000 kvadratnih metara i važi za najveći hotel izgrađen od leda i snega na svetu.

    U ovom zadivljujućem hotelu baš sve je napravljeno od leda, uključujući krevete, stolice, čaše… a da bi se sve to održalo, temperatura u hotelu se održava na minus pet stepeni Celzijusa.

    Hotel u selu Jukkasjarvi u Švedskoj je sagrađen od hiljade tona leda i snega. Građevinski materijal – 10.000 tona kristalno čistog leda iz reke Torne i 30.000 tona čistog snega velikodušno obezbeđuje „majka priroda“.

    Naravno, hotel se otapa u leto i mora se ponovo graditi svake zime, tako da svakog novembra počinju naporni radovi kako bi hotel bio spreman za otvaranje polovinom decembra. U ovom hotelu sve sobe su različite. Njih dele hodnici napravljeni od ledenih stubova, u svakoj prostoriji su postavljeni blokovi od leda prekriveni kožom od irvasa, grandiozni ledeni lusteri kao i televizor od leda.

    Za one koji nisu toliko hrabri ili ne podnose baš najbolje zimu idealna je mogućnost  kombinovanja smeštaja u Ice hotelu sa nekoliko noćenja u toplim sobama. U ponudi se nalaze dvokrevetne i trokrevetne sobe, brvnare za tri do pet osoba, prostrane i konforne, izrađene u prepoznatljivom skandinavskom dizajnu. Gosti spavaju u termo vrećama za spavanje, na krevetima sagrađenim od ledenih blokova, drvenog rama i dušeka ukrašenog kožom od irvasa.

    Hotel je pun umetničkih dela, skulptura od leda, koje su izrađivali poznati i priznati umetnici iz celog sveta. Zimske bunde i jakne, rukavice, tople čizme, doručak na bazi švedskog stola, jutarnja sauna i mnoge druge usluge uključene su u cenu boravka.

    Hotel je otvoren dok god mu vremenske prilike to dozvoljavaju (kraj aprila – početak maja), odnosno dok „majka priroda“ ne odluči da je kraj zimske sezone. Komad po komad, ona uzima nazad građevinski materijal dok se hotel potpuno ne otopi i oteče nazad u reku Torne.

    Nedavno je predstavljen nov apartman sa dodirom kraljevske magije.

    Prvi hotel na svetu izgrađen od snega i leda u svom 32. izdanju predstavio je potpuno novi apartman koji su dizajnirali princ Karl Filip Bernadot ili princ Karl Filip od Švedske i njegov poslovni partner Oskar Kilberg

    Nazvan „San letnje noći“, ovaj luksuzni apartman je prvi u kome će se naći cvetni elementi i biljke, u kultnom hotelu koji se nalazi 200 kilometara severno od arktičkog kruga u Jukasjarviju, prenosi Si-En-En travel.

    Zidovi apartmana su ukrašeni ledenim blokovima ispunjenim raznobojnim cvećem, dok sa plafona visi ledeni cvetni luster koji ostavlja bez daha.

    STAGE.RS

    Foto:Printscreen/google

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Latest Posts