More

    POSLEDNJE OBJAVE

    Tradicionalni koncert grupe Legende, Kolarčeva zadužbina, 17. novembar 2023

    Legende ne prekidaju tradiciju. U petak, 17. novembra sviraće za beogradsku publiku na novom mestu. Iza sebe imaju preko 50 nastupa u Sava Centru i divnu tradicija otvaranja koncertnih sezona u tom koncertnom prostoru započetu je još 1995. godine. Ovog puta lokacija je promenjena, koncert će biti održan u Kolarčevoj zadužbini, to će biti samo još jedan u nizu od preko 2000 koncerata odsviranih širom sveta.

    Grupa Legende je osnovana 1988. godine u Beogradu od strane Zorana Dašića Daše i Lazara Marina, iste godine objavili su svoj prvi studijski album. Dašić, koji je kompozitor, tekstopisac, gitarista, tamburaš, tj. frontmen sastava je do tada svirao u različitim rok grupama. Neposredno pred osnivanje grupe kratko vreme je svirao sa ‘Ribljom čorbom’ čiji je pevač Bora Đorđević kasnije novoosnovanom sastavu dao ime ‘Legende’

    Njega je nedavno zamenio mladi Nikola Zekić. Njihova muzika ne može da se odredi u jedan žanr, najčešće se opisuje kao sklop starogradske i etno muzike. Najveći hitovi su ‘Ne Pitaj’, ‘Uspomene’, ‘Četrdesete’, ‘Zbog Tebe’, ‘Tamburaši’.

    Članovi grupe Legende su Nikola Zekić – pevač (solista); Zoran Dašić – kompozitor, tekstopisac, bas-prim, gitara i prateći vokal; Lazar Marin – gitara i prateći vokal; Pero Krznanić – bas gitara i prateći vokal; Želimir Vasić – bubnjevi, udaraljke i prateći vokal i Marko Dašić – klavijature.

    Nesebično pružanje emocija, prepoznatljivo Legendama, kroz njihove pesme dovodi gledaoce na koncerte u velikom broju. Sigurni smo da na Kolarcu 17. novembra, sa početkom u 20 časova, neće biti drugačije.

    Cene ulaznica iznose 2000 i 2400 dinara. Možete ih kupiti na blagajni dvorane ili posredstvom Tickets servisa (za dodatne informacije o događaju i ulaznicama kliknite na link ispod).

    https://tickets.rs/event/tradicionalni_koncert_grupe_legende_8267

    STAGE.RS

    Izvor/repertoar.rs

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Latest Posts