More

    POSLEDNJE OBJAVE

    Zašto smo nesigurni u sebe?

    Zašto smo u životu toliko nesigurni? Zašto ne verujemo u sebe?

    Koliko puta ste bili toliko nesigurni i koliko puta vam je bilo poljuljano samopouzdanje, jer smatrate da jednostavno niste dovoljno dobri, da niste dorasli zadatku? Možda će onaj preko puta moći bolje? Da li ste ikada imali osećaj da nečega niste vredni, da vam nije tu mesto? Koliko puta ste bili u situaciji da sebe omalovažavate i kažete Nisam ja za to, sigurno ima neko bolji?

    Kako poraditi na svom samopouzdanju i kako naučiti od gorih od nas, koji su puni sebe, da je vredno da pokušate? Da verujete u sebe?! Da date sebi šansu i makar probate, pa i ako ne ispadne onako kako niste planirali ili želeli, znate da ste pokušali. I kako da ne pokleknete i ne zaustavite se zarad svojih ciljeva i interesa pred prvom preprekom?!

    Ono što je najvažnije jeste to da pokušate da nađete razlog vaše nesigurnosti i manjka samopouzdanja, da radite na sebi. Imamo nekoliko vrsta nesigurnosti – Zbog neuspeha ili odbijanja, Zbog omalovažavanja, Zbog kritika roditelja ili partnera, Zbog straha od toga da društvu nećete ugoditi ili Zbog perfekcionizma kome težite. U svakom obliku nesigurnosti, jedno je sigurno – Ne cenite sebe, imate loše mišljenje o sebi i povlačite se pred najmanjom preprekom.

    Svi se ponekad osećamo nesigurno i to je potpuno u redu, ali kada je stanje nesigurnosti vaša redovna situacija, postaje veoma neprijatno.

    Da biste savladali nesigurnost posle poraza, morate sebi da date vremena da se adaptirate na novonastalu situaciju. Izađite napolje, ne mislite o poslu ili problemu iz koga je proizašla nesigurnost, bavite se nekim drugim aktivnostima i pokušajte da skrenete misli u pravom smeru, sa pravim ljudima. Pokušajte da udahnete i uhvatite se u koštac sa problemima, jer nije smak sveta ne uspeti i ako nije baš sve onako kako ste planirali. Napravite nove strategije kako bi još jednom probali istu stvar! Najgore je odustajanje i povlačenje pred neuspesima. Ako očekujete od sebe samo najbolje rezultate, vrhunske poslovne poduhvate, izuzetan izgled i savršenost, teško ćete se izboriti sa okolnostima koje ne zavise samo od vas. Iako ste pogrešili, iako niste uspeli, iako sve ide naopako od onoga što ste želeli, nije smak sveta! Ljudski je grešiti. U redu je ne biti najbolji, u redu je ne uspeti! U redu je da vam nije dan…Nije u redu odustati! Ne postavljajte sebi ciljeve sve ili ništa, jer dolazi do zamora materijala. Pokušajte da nađete zlatnu sredinu. Težnja ka savršenstvu dovodi ljude do zablude.

    U svakom porazu i neuspehu, pokušajte da nađete nešto dobro u poduhvatima koje ste tada činili a ne u krajnjem ishodu! Imajte milosti prema sebi, jer mi smo isti i kada gubimo i kada dobijamo! I budite sigurni da kada se jedna vrata zatvore, druga se otvore… Sutra je novi dan!

    STAGE.RS

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Latest Posts