More

    POSLEDNJE OBJAVE

    Zdravko Čolić sa simfonijskim orkestrom na Arsenal festu 2024!

    Legendarni Zdravko Čolić, jedna od najvećih muzičkih zvezda svih vremena na našim prostorima, nastupiće sa simfonijskim orkestrom u subotu 29. juna na Main stageu Arsenal  festa 2024. u prostoru Kneževog arsenala u Kragujevcu. Pevač čija velika popularnost traje pet decenija i konstantno se širi na nove generacije, predstaviće poslednje, treće festivalske večeri  niz svojih velikih hitova iz svih faza karijere u drugačijim, raskošnim aranžmanima, uz podršku sjajnih instrumentalnih solista novosadskog Big benda i orkestra opere SNP Novi Sad, i Fedora Vrtačnika koji potpisuje aranžmane. To će doneti novu boju i novi doživljaj uživanja u klasicima kao što su „Produži dalje“, „Gori vatra“, „Sinoć nisi bila tu“, „Jedna zima sa Kristinom“, „Ljubav je samo riječ“, „Ti si mi u krvi“, ali neće izostati ni pesme iz novije faze karijere – „Tebe čuvam za kraj“, Kuća puna naroda“… 

    Zdravko Čolić, koji je do sada koncerte za pamćenje sa simfonijskim orkestrom održao u Banjaluci, Puli i Zagrebu, po prvi put će u takvoj postavi nastupiti u Srbiji, ujedno i prvi put na jednom rok festivalu. Stoga  se, sasvim sigurno, uz brojne poklonike njegovog zvuka iz Kragujevca i ostatka Šumadije, očekuje i veliki broj posetilaca iz ostalih krajeva Srbije. 

    „Moji prijatelji i saradnici godinama su me nagovarali da napravimo repertoar i koncert koji bi bio u pratnji velikog orkestra. Na inicijativu našeg čuvenog dirigenta Fedora Vrtačnika pokrenuli smo celi projekat. Potpuno sam mu prepustio da iz velikog opusa mojih pesama odabere one koje će dobiti novo ruho i zvuk, primeren ovoj ekskluzivnoj muzičkoj priči“, kaže Čola. 

    STAGE.RS

    FOTO: Printscreen Instagram

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Latest Posts