More

    POSLEDNJE OBJAVE

    BISERI PRIZNANJE ZA ŽIVOTNO DELO: Dodela nagrada Godum 26. oktobra u Ustanovi kulture “Vuk” u Beogradu

    UDRUŽENJE muzičara džez, zabavne i rok muzike dodeliće, peti put, godišnje nagrade Godum 26. oktobra od 20 časova u Ustanovi kulture “Vuk” u Beogradu, a priznanje za životno delo kolege umetnici ove godine uručiće džez pevačici Biseri Veletanlić (80).

    Bisera je jedno od najvećih imena jugoslovenske šlageristike, zvezda domaćih festivala zabavne muzike sedamdestih godina, čije su pesme obeležile jedno vreme. Smatraju je jednom od najoriginalnijih pevačica sa Balkana. NJena karijera traje duže od šest decenija. Prvi put je javno zapevala 1960. u emisiji “Mikrofon je vaš”. U bogatoj muzičkoj karijeri najuspešniju saradnju ostvarila je sa Kornelijem Kovačom, a snimala je i sa Arsenom Dedićem i Goranom Bregovićem. NJen stil se može opisati kao mešavina velegradskih šansona, domaćih šlagera i džeza. Diva će te noći nastupiti sa svojim sestrićem, džez pijanistom Vasilom Hadžimanovim i tako prirediti posebno uživanje za sve posetioce.

    Nagradu za rok muziku dobiće rok bend “Partibrejkersi”, dok priznanje za pop muziku ide u ruke najpopularnijoj muzičarki cele godine – Ani Đurić Konstrakti. Niškom sastavu “Ejot” odlazi nagrada za džez, a nagrađene su i mlade snage, članovi EJO (Ethno Jazz Orchestra)

    Kao i do sada, nagrade će dobiti i izvođači pop, rok i džez numera koje su po izveštajima SOKOJ i PI, takođe referentnih organizacija, bile najčešće emitovane u etru.

    Zanimljivo je da će nagrade uručivati prošogodišnji laureati – Jovan Maljoković, Ana Stanić, Srđan Gojković Gile… Na prigodan način, kolege će se oprostiti i od velikih imena koja su nas u 2022, nažalost, zauvek napustila (Kornelije Kovač, Milorad DŽmerković, Igor Starović)

    STAGE.RS/Novosti.rs

    FOTO: T. Ćirić

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Latest Posts