More

    POSLEDNJE OBJAVE

    NESTVARAN DOČEK ĐOKOVIĆA U BEOGRADU: Raspametio narod govorom!

    NOVAK Đoković je dan po osvajanju Vimbldona stigao u Beograd, gde su mu Teniski savez Srbije i ovdašnji ljubitelji tenisa pripremili doček, a on se odužio dirljivim obraćanjem, koje je oduševilo više od 10.000 prisutnih.

    – Hvala Beograde, hvala Srbijo, što ste bili večeras ovde. Volim vas i… do sledećeg viđenja! – poručio je na kraju svečanog dočeka Novak Đoković.

    Novak dodaje da se osvajanje titule u Vimbldonu poklopilo i sa godišnjicom braka, i sa rođenjem Nikole Tesle, što su detalji koji su ga posebno obradovali, a onda je zaključio rečima:

    – Vimbldon, kada sam ga gledao prvi put, kada je Sampras to osvojio, za mene je ta slika travnatog terena simbol tenisa.  Zato mi je dodatni motiv da tamo igram svoj najbolji tenis. Ali, zapravo, pravi razlog (što tamo igra dobro) je što je trava stvarno ukusna! Preukusna trava! I, nekako sam gladan te trave kada dođem u London. 

     To je taj neki srpski inat, ta neka volja za životomm za pobedom. Juče sam, dok sam davao intervjue za američku televiziju, pokušavao sam da objasnim šta je to srpski inat, ali sam rekao “Žao mi je, ne mogu da objasnim. Ne postoji reč koja prenosi, prevodi na engleski to. Bar ja ne znam. Ali, to je otprilike nešto što označava taj naš duh, duh nebeskog naroda koji u svim sferama života istraje, pokazuje srce, volju i dušu kada je najteže. I, zapravo… Takva nam je sudbina, da moramo da prolazimo kroz trnovit put. Ali, verujem… Kažemo mi u narodu, “ko zna zašto je to dobro”, uvek postoji dobro na kraju puta. Vi ste to svetlo na kraju tunela! – rekao je Nole i oduševio sve prisutne.

    STAGE.RS/https://www.novosti.rs/

    Foto/Video:https://www.instagram.com/djokernole/

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Latest Posts