More

    POSLEDNJE OBJAVE

    ČOLA SA SIMFONIJSKIM ORKESTROM U BANJALUCI: Regionalna zvezda zatvorila je u subotu muzički festival u gradu na Vrbasu

    DRUGI “Banjaluka fest” u subotu uveče zatvoren je fenomenalnim nastupom regionalne muzičke zvezde

    Vatromet koji je publiku bacio u trans izazvao je koncert Zdravka Čolića pod nazivom “Zdravko Čolić Simfonik”, tokom kojeg su izvedeni novi aranžmani najpoznatijih hitova, a simfonijski orkestar je nastupio pod dirigentskom palicom Fedora Vrtačnika, instrumentalnim solistima novosadskog “Big benda” i orkestra Opere Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada.

    Karte za ovaj spektakl bile su rasprodate mesec i po dana ranije, a prisustvovalo mu je više od 3.000 ljudi.

    Čola je, u svom stilu, podigao publiku na noge već prvom pesmom – “Produži dalje” i nije im dao da sednu sve do poslednje (“Pjesmo moja”) koju je te noći izveo. U međuvremenu su se nizali dobro poznati hitovi, “redizajnirani” za veliki orkestar. Poznati hitovi su tako izvedeni u novom ruhu milujući uši publike i čineći da se, kroz vremeplov, vrate u neke drage dane iz prošlosti. Prvi utisci publike, a i članova orkestara bili su jednoglasni – bilo je preemotivno! Svi su tako našli ključ radosti u muzici. Mnoge pesme su dobile lični pečat.

    Da je saradnja sa Čolom uvek na vrhunskom profesionalnom nivou, ispričali su, za “Novosti”, dirigent Fedor Vrtačnik i violonista Bojan Glušica.

    • Zajedničkim probama orkestra i hora uspostavili smo aranžmane, podigli ih na noge i to je dobilo jedinstven oblik koji se čak u nekim prvim slušanjima malo razlikuje od originala, ali u tome je magija. Zvuk je dinamičan. Čola je više od 50 godina na muzičkoj sceni, ima izuzetno veliku karijeru i važno nam je da očuvamo sve te muzičke vrednosti – izjavio je dirigent Fedor Vrtačnik.

    Čolin senzibilitet je prihvaćen i kod publike i kod orkestra, a ovakve saradnje su definitivno zaslužena kruna neverovatne i jedinstvene karijere.

    – Čovek koji je u sedmoj deceniji i dalje je u sjajnoj formi i ima odlične koncerte. Baviti se muzikom i sarađivati sa takvom legendom naše scene je privilegija u svakom slučaju – kazao je Bojan Glušica.

    STAGE.RS/https://www.novosti.rs/

    Foto:Aleksandar Cavic, https://www.instagram.com/a__cavic/

    https://www.instagram.com/banjaluka.fest/

    Video: https://www.instagram.com/bobanaboka/

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Latest Posts