More

    POSLEDNJE OBJAVE

    U SRPSKOM narodnom pozorištu u Novom Sadu od 25. do 28. novembra biće održan 23. “Novosadskoi džez festival”

    To potvrđuju organizatori smotre džezera i ističu da će moderan, klasičan, nesvakidašnji i kvalitetan džez, u Novi Sad doneti ansambli iz Srbije, BiH, Hrvatske, Slovenije i Mađarske.

    Ovogodišnji festival imaće uvodne sadržaje i muzičke radionice od 22. do 27. novembra u Kulturnom centru Novog Sada, Kulturnoj stanici “Mlin”, muzičkoj školi “Isidor Bajić” i Srpskom narodnom pozorištu. Radionice su pripremila neka od najvećih imena domaće džez scene, Vasil Hadžimanov, Ivan Ilić i Igor Molnar, a neke od radionica predviđene za buduće džezere, kroz kreativne sadržaje vodiće Svetlana Ceca Palada, Jelena Dopuđ i Jovana Dobrijević, dok će u Srpskom narodnom pozorištu biti postavljena i izložba fotografija Vladimira Veličkovića.

    Prve večeri, u četvrtak, 25. novembra, na sceni “Pera Dobrinović” SNP nastupiće Modern Art Orchestra iz Budimpešte i novosadski sastav Akshani Project. Drugog dana festivala muzički sladokusci će imati priliku da prate koncerte dva kvarteta – Bojana Cvetkovića i Lane Janjanin. U subotu, 27. novembra iz LJubljane, Novog Sada, Beograda i Subotice u SNP stiže sastav Super sax 4 kao i ljubljanski sastav Teo Collori & Momento Cigano.

    “Novosadski džez festival” zatvaraju 28. novembra Sinan Alimanović kvartet i Nenad Vasilić trio.

    STAGE.RS/Novosti.rs

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Latest Posts