More

    POSLEDNJE OBJAVE

    PROSLAVLJENI FUDBALSKI AS ZDENKO MUF DOBIO VELIKO PRIZNANJE I PLAKETU OD GRADONAČELNIKA GRČKE JANJINE

    Najpopularniji Srbin u ovom gradu bio je gost na prijemu kod gradonačelnika Janjine, grada se preko sto hiljada stanovnika. Prijem je organizovan u Zdenkovu čast i tom prilikom mu je dodeljeno veliko priznanje i plaketa za doprinos razvoju sporta i fudbala.

    Jedan od najuspešnijih palanačkih fudbaler svih vremena, Zdenko Muf (50), široj sportskoj javnosti je poznat kao najbolji srpski igrač u Meksiku ili kao vođa navale beogradskog Radničkog iz prvoligapških dana. Međutim, „srpski Gerd Miler“ je ostavio dubok trag u grčkom fudbalu.

    Još uvek je prava ikona i idol navijača u Janjini, gradu na severu Grčke, čiji je zaštitni znak fudbalski klub, koji se i sada takmiči u elitnoj konkurenciji. Taj oreol je zaslužio sjajnim igrama, golovima i profesionalnim odnosom u dresu Janjine, gde je sredinom devedestih godina za dve sezone postigao čak 38 golova. Zanimljivo je da je Zdenko 2003. godine upravo u Janjini završio igračku karijeru. Izuzetni napadač je i dalje ljubimac svih građana Janjine, ne samo fudbalskih poklonika. Pored stadiona naslikan mural sa njegovim likom i da je često specijalan gost na utakmicama Janjine u grčkojh Superligi, kada dobija velike ovacije i skandiranja. 

    Prijem je organizovan u Zdenkovu čast i tom prilikom mu je dodeljeno veliko priznanje i plaketa za doprinos razvoju sporta i fudbala. Na svakom koraku mu je ukazana pažnja, uz fotografisanje sa navijačima i autograme. Takođe, Zdenko Muf će naredne sedmice igrati za veterane Janjine, u duelu sa atinskim AEKOM. 

    STAGE.RS/http://tvjasenica.rs/

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Latest Posts