More

    POSLEDNJE OBJAVE

    NOVI ROMAN Bratislava Rosandića „HAJKA“ ugledao svetlost dana

    Nakon dva romana “Lavina sa Prokletija” i “Duše selice”, koji su naišli na sjajne reakcije čitalaca, treći po redu roman, autora Bratislava Rosandića “Hajka”, konačno je ugledao svetlost dana.

    “Hajka je priča o večitoj borbi između dobra i zla, između božje ljubavi i đavolove mržnje…Roman se čita u jednom dahu, kada uznemireni sklopite korice, ostaje vam gorak ukus bolnog vremena, koje je ostavilo svoje seme duboko u nama”…

    Donosimo vam odlomak romana “Hajka”

    Povratak

    Nije bio ni besan, ni ljut, ni suza nije više bilo u njemu. Sve što ga je nekada činilo čovekom, nestalo je pod vrelim suncem na ovom golom kamenom ostrvu. Nije imao hrabrosti da pljune u lice čuvaru koji mu je doneo radosnu vest. Od danas je slobodan čovek. Možda je slobodan, ali čovek?! Posle četvorogodišnje torture tela i duše, posle ponižavanja i gaženja svega ljudskog u njemu, pitao se šta je ostalo od čoveka koji je pre četiri godine još verovao u ljude, u istinu, u pravdu. Šta? Ni lik, ni telo, ni duša, ali se rodilo jedno novo osećanje, osećanje gađenja prema ljudima, prema sebi. Da je bar mogao da pljune sebi u lice, bilo bi mu lakše. Sa Golog otoka odlazi čovek bez ičeg ljudskog u sebi, čovek kojem su zatrli prošlost, zagadili sadašnjost i oteli budućnost. Preživeo je mrtav čovek….

    STAGE.RS

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Latest Posts