More

    POSLEDNJE OBJAVE

    “Legende” predstavile album “2020”

    Sastav “Legende” na sceni uspešno istrajava više od tri decenije, a na novom, 20. albumu je 12 pesama. Frontmen grupe Zoran Dašić Daša kaže da su se trudili da i ovog puta ostanu stilski prepoznatljivi.

    Iza njih je nebrojeno mnogo koncerata – samo u Centru „Sava” su za 25 godina održali 60 koncerata.
    „Ne osećam toliko uzbuđenje, koliko osećam odgovornost povodom izlaska novog albuma za PGP RTS. Uvek se više plašim da se ne obrukamo, nego da li će naše pesme biti hitovi. Posle toliko godina, bez neke lažne skromnosti, mi smo kao grupa uspeli da izborimo prepoznatljivost, svoj muzički izraz, uspostavili smo neke standarde – postali brend. A o svemu navedenom svedoče i brojna priznanja koja su nam dodeljena. Novi CD znači nastavak karijere grupe `Legende` koja traje 33 godine, ali jeste istovremeno i otvaranje jednog novog poglavlja”, kaže Zoran Dašić, frontmen grupe Legende.

    – Mnogo mi je značilo, imao sam odgovornost koju Legende nose sa sobom. Imao sam četiri stare pesme koju smo obradili u novom ruhu. Meni je ovo prvenac, imam pozitivno uzbuđenje, nadam se da će sve proteći u najboljem redu. Uradili smo i jednu pesmu sa mojom “muzičkom majkom” Merimom Njegovmir i jedva čekam da vidim kako će publika reagovati – rekao je Nikola. 

    “Legende” je, dolaskom na promociju, podržao Momčilo Bajagić Bajaga koji, kao i bend Zorana Dašića, sarađuje sa menadžerom Dragoslavom Ganetom Pecikozom. Podršku je pružio i Dušan Svilar, kao glumac Žarko Stepanov, koji je takođe najavio saradnju sa Legendama.

    Minutom ćutanja, odata je pošta Đorđu Marjanoviću, i ostalim u poslednje vreme preminulim velikanima domaće muzike.

    STAGE.RS

    Foto: Gordan Jović, RTS

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Latest Posts