More

    POSLEDNJE OBJAVE

    Naučite da kažete “Dosta je!”

    Znate onaj osećaj kada shvatite da ste drugima nebitni? Kada shvatite da ono što ceo život pokušavate da radite, a to je da se dopadnete drugima, ne radite baš najbolje, jer ti Drugi nisu zadovoljni. Nikada!

    E taj osećaj dotuče čoveka. I onda imate dva scenarija Ili ćete se okrenuti sebi i pokušati da sebi udovoljite ili ćete zauvek ostati nesrećna budala, koja ćuti, guta i postaje sve gnevnija i nezadovoljnija.

    Ništa gore kada se trudite da nekome udovoljite, kada dajete sebe dušom i telom, a neko to lepo zgazi, jer – niste mu važni. Ako imate ljude oko sebe kojima su samo njihovi problemi bitni, ako na svaku vašu „Meni je teško“, oni imaju još tri puta da dodaju „Meni je teže“, u problemu ste… Draga Saveta, koja preuzima, uz svoje, sve tuđe brige i probleme, na kraju ode sa tim teretom na svojim plećima, dok ostali, koji su se praznili na vama, odu na drugu stranu, rasterećeni. Mnogo je na svetu lažnih prijatelja, lažnih moralista, lažnih osmeha, lažnih tapšanja po ramenu, a sve manje otvorenih srca i „Nisam sebi na prvom mestu.“

    Kada neku radnju ponavljate godinama, kada nekome činite usluge godinama, na to se ljudi navikavaju i to se više ne smatra ustupkom, već se podrazumeva da vi tako nešto morate da radite! E pa ne morate!

    Stavite do znanja drugima da sunce ne izlazi samo zbog njih i zapamtite, koliko god se trudili da nekome udovoljite i koliko god sebe dajete, onaj ko to ne ume da ceni, nikada vas neće prihvatiti u celosti i nikada mu nećete biti dovoljno dobri, koliko god vam to teško padalo. Zato se držite dobre stare, zasnovane na bazi lošeg iskustva, kad god očekujete pomoć i razumevanje “prijatelja“ – „ U se i u svoje kljuse!“

    STAGE.RS

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Latest Posts