More

    POSLEDNJE OBJAVE

    Promena posla – Nova šansa ili…

    Svaka promena je strašna, stresna i teška, a jedna od promena koja je najčešći vid unutrašnjeg nezadovoljstava je promena posla. Kako prelomiti, kako preseći i krenuti dalje? Da li sam dobro razmislila i donela ispravnu odluku? Da li da ostanem i zauvek budem nesrećna i nezadovoljna ili konačno smognem snage i presečem, jer gore od ovoga ne može biti? Ovo su samo neka od pitanja koja muče sve one koji vode unutrašnju borbu sa sobom oko promene posla.

    Na ličnom primeru, ali i na primeru meni dragih ljudi, uvidela sam da bez obzira na profesiju, svi na isti način razmišljamo i delimo iste strahove kada je pomisao da odemo iz nečeg ustaljenog i dobro poznatog, pa neka je i na uštrb naše sreće. Jutros sam dobila poruku od prijateljice koja mi je između ostalog napisala da je postala jako nesrećna na sadašnjem poslu i da jednostavno nije više mogla da podnese pritisak koji joj je serviran, godinama unazad. Kada čovek dođe do tačke pucanja, najbolje je da preseče i donese odluku ma kakva ona bila…Kada dođemo u fazu da na posao odlazimo nesrećni, a vraćamo se puni negativne energije i još nezadovoljniji, onda nikome nije dobro. Prvenstveno nama samima, a onda ni ljudima oko nas… Takvi, zasigurno nismo ni produktivni, niti dajemo sebe koliko bi želeli. Ona je uspela da se otrgne i pokrene nešto svoje, gde će biti zadovoljnija i mirnija, gde će “disati slobodno”, a složićete se da mentalni mir naspram bilo kakvog materijalnog nema cenu. Svi znamo da je i svaki novi početak težak, isto kao i kraj, ali to je život… A život ne prašta “Kasnije ću”…

    Način vaspitanja igra ključnu ulogu, jer u okruženju “ćuti i trpi” i “uvek može gore”, samopuzdanje zatvara vrata. Promene su sastavni deo života i nisu nužno negativne, već i neophodne. Samo se setite koliko traje radni vek i dobićete odgovor da li je vredno ostati na poslu koji vas guši i koji vam nedozvoljava da budete najbolja verzija sebe. Potrudite se da promenu posla ne smatrate stresom, nego novom šansom.

    “Vrtimo se stalno iz kruga u krug, kao da ne znamo da život nije dug, gubimo vreme na nevažne stvari, trošimo ljubav koja vene i stari”

    STAGE.RS

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Latest Posts