More

  POSLEDNJE OBJAVE

  SAVA

  Dečiji osmeh je najiskreniji, najplemenitiji, najlepši… Postoje deca koja se vole sama. Nekako drugačija, potpuno neiskvarena.

  Da se ne lažemo, ima puno bezobrazne, razmažene i nevaspitane dece, no, ne znam do koga je… Do roditelja ili do dece, ali to sada nije tema.

  Ovo je priča o jednom dečaku.

  Sava… Dečak koga ne možete da ne volite, dečak koji vam ulepša i najtmurniji dan.

  Sava je moj komšija, živimo u istoj ulici i skoro svakoga dana se srećemo, doduše u prolazu, on iz škole, ja u autu, zatrpana svakodnevnim obavezama, ali bez mogućnosti da ostanem imuna na njegovu radost. Nedavno je napunio 9 godina, ali čistina njegove duše je ostala na nivou bezgrešnog, tek rođenog deteta.

  Svetlo smeđe kose, najblistavijeg osmeha i najdivnijih očiju. Hodajuća sreća, to je najjednostavniji opis tog neverovatnog deteta. Savu ne možete da ne primetite, uvek se izdvaja iz gomile dece.

  Današnja deca su osnovno vaspitanje i kulturu ostavila iza vrata, u nekom podrumu, ali ne i on.

  Jedino dete koje i kada  ne vidite, on učini sve da ga vidite, jer ne postoji šansa da mu promaknete, da vam se ne javi.  Sava uvek maše i poklanja svoj najlepši osmeh na svetu.

  Uhvatila sam sebe, kada najnervoznija sednem u auto i kada mislim da mi se svet srušio na glavu,  naletim na Savu koji me potpuno razoruža, izmami osmeh i učini nešto neverovatno! Pokaže da za ovaj svet ima nade! Sava je neko ko vraća nadu u bolje sutra! Onda se zahvalim Bogu što poznajem jedno takvo biće.

  Sava je rođen za velike stvari, jer takvi ljudi menjaju svet! On i ne zna da svojim osmehom popravi moj dan, on i ne zna da tako mali čini čuda i bez magije i čarobnog štapića! On i ne zna da mu se svaki put zahvalim kada prođe pored mene…

  Osvrnite se oko sebe, sigurna sam da i vi imate nekog Savu koji će vam pokloniti dugu posle kiše!

  stage.rs

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Latest Posts