More

    POSLEDNJE OBJAVE

    Ljiljana Jevremović: Dragana Mirković mi je bila talična!

    Poznati tekstopisac Ljiljana Jevremović za Stage portal otvorila dušu…

    Koliko je teško opstati kao tekstopisac toliko dugo?

    Moja karijera autora je specifična. Tako da , kada se nisam pojavljivala zbog pesama, tu su bili skandali iz privatnog života , tako se namestilo. Bilo je situacija gde istoga dana snimam emisiju gde govorim samo o privatnom životu i emisiju gde govorim samo kao autor . Tako da su dve — tri mene prisutne u medijima. Treću mene izmislili su zbog tiraža. Nema veze. 

    Smenjuju se generacije, pišes li za mlade?

    Mc Stojan ,Aleksandra Prijović i još neki snimili su pesme koje sam pisala davno , i danas su moderne. Ideje krojene  po najnovijim trendovima čuvam za ćerku, nadajući se da će se predomisliti i postati pevačica. Čekam je da izda zbirku pesama i nadam se da će se okrenuti pevanju.

    Sarađivala si sa mnogim velikim zvezdama, ko je najlakši, a ko najzahtevniji za saradnju?

    Odgovorila si sama , ako su velike zvezde meni su bile lake za saradnju. I nije bilo promašaja.

    Na koju pesmu si najponosnija, a koja je tvoja lična karta?

    Trenutno sam ponosna na “Zaplakaću sutra”, jer kao da ju je pisao life coach 2021. godine. Zauvek sam ponosna na “Udahni duboko” , “Da Bog da” ,ali i na pesmu “Srpkinja je mene majka rodila” koju već pevaju horovi i sluša se u crkvama posle liturgije . Zatim, “Godinama” koju peva Ana Bekuta , na sve Draganine, Ninove i pesme Zorice Brunclik,  jer su mi to dragi ljudi.

    Lična karta su mi “Vetrovi tuge” od Dragane Mirković. Gaga mi je bila talična jer je bezazleno srce.

    Postoje li iskrena prijateljstva na estradi?

    Postoje. Mnogo je dobrih ljudi tu, iako ne vlada takvo mišljenje.

    Kada si shvatila da će pisanje biti tvoj životni poziv?

    Ja uvek mislim da ja nemam poziv jer nikada ne znam hoće li se neko sledeći pojaviti za tekst. I tako skoro trideset godina.

    Da li je tvoj put ka uspehu bio lak ili je bilo saplitanja?

    Nije bilo putovanja do uspeha. Imala sam sreću da se nađem u pravo vreme na pravom mestu, i pre bih rekla da sam teleportovana direktno u uspeh. Bilo je noževa u leđa , ali pre bih to nazvala bumeranzima. Vraćali su se onima koji su mi nanosili zlo. Imam još dva tri bumeranga u leđima , ali ne brinem – vratiće se , kao i ostali – pošiljaocima. Nekada i utripujem da mi je neko nabio nož u leđa .Tako sam mislila da su me posvađali sa Rajovićem posle pesama “Piroman” i “Puklo srce”, no pozvao me je posle 15 godina, vidim sve ok .

    Da li su zvezde dolazile do tebe ili ti do njih?

    Samo je prvi kontakt do kompozitora Dragane Mirković , čuvenog Perice Zdravkovića bio moja inicijativa, sve ostalo su bili ili spontani susreti ili preporuke za saradnju.

    Koji je najteži, a koji najlepši trenutak u tvom zivotu? 

    Najteži momenat je kada su me babice pozvale da još jednom vidim bebu jer je sepsa uzela maha i vrlo mala je bila verovatnoća da preživi. Kola hitne pomoći su čekala da je prevezu u bolje opremljenu bolnicu. Taj dodir moje bebe za koji su mi rekli da ,,evo makar da je vidite još jednom “. Sestre su me nosile kroz hodnik, u nekom bunilu sam iz sobe bezbrižnih majki sa čijim bebama je bilo sve ok , čula pesmu “Bila je tako lepa”. Od tada tu pesmu ne slušam , iako se sve dobro završilo.

    Najlepši trenutak u životu, onaj koji će verovatno biti deo filma koji će se odmotavati pred mojim očima, kada dođe sudnji čas : ćerka i ja ležimo na  ogromnom dušeku, more nas ljuljuška pod suncem, pramen njene kose mi golica rame i ja sam presrećna jer ona postoji baš takva…I zahvalna sam potpuno i svima.

    Na šta si najponosnija i da li bi nešto menjala, sa ove tačke gledišta?

    Na svoju čistu savest sam ponosna. Na slobodu koju sam uvek sebi mogla da priuštim. Na porodicu i prijatelje, na pesme. Na to što ću tek raditi i postići sam unapred ponosna jer volim što sam se rodila, baš, baš.

    Stage.rs

    1 COMMENT

    1. Sjajna i uspešna, a vrlo skromna žena.
      Želim da je njena Muza, kao i do sada verno prati i da nam podari još puno lepih tekstova.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Latest Posts