More

    POSLEDNJE OBJAVE

    DESETKA ZA “DESETKU”! DANIELA BORAČEVA: “Lako je uklopiti se kada pređeš na bolje”

    Autor, urednik i voditelj emisije “Desetka”, koja se emituje na  Kurir TV, za Stage.rs otkriva  kakav je bio njen put ka uspehu, ali i da li se plaši promena…

    Po čemu ćeš pamtiti 2020.godinu?

    Nažalost kao i u celom svetu, tako i kod nas ova godina će ostati obeležena kao Kovid godina. Pamtiću je po Koroni, koju sam i sama imala,po lockdown-ima,po tome što nam je mnogo toga bilo uskraćeno. Ali i po mnogo lepim stvarima, koje su mi se desile na privatnom i poslovnom planu.

    Prešla si sa jedne televizije na drugu, gde uređjujes istu emisiju Desetka, kako si se uklopila u novi „prostor“?

    Na moje veliko zadovoljstvo posle šest godina na Grand TV, prešla sam sa svojom autorskom emisijom Desetka na Kurir Televiziju. Lako je uklopiti se kad pređes na bolje. Kurir TV je mlada televizija, ali sa sjajnim i profesionalnim timom ljudi, koji imaju želju i volju da rade i da dobiju najbole rezultate.

    Da li se plašiš promena i novih stvari?

    Sposobnost i fleksibilnost da se prilagodiš promenama i prihvatiš ih je izraz socijalne inteligencije. Da ti priznam nekada davno sam se plašila promena, pa makar bile i na bolje, jer je to izlazak iz zone komfora. Ali pošto sam avanturista po prirodi i volim da istražujem radila sam ih vrlo često u žvotu i vremenom sam naučila da se nosim sa njima.

    Da li odluke donosiš srcem ili dobro razmisliš koji ceš sledeći korak napraviti?

    U privatnom životu odluke sam uvek donosila srcem, tako sam i dosla iz Bugarske u Beograd. A u poslovnom smislu uvek sam znala i planirala svoje odluke i hrabro se borila za ostvarivanje svojih ciljeva.

    Kako je izgledao tvoj put ka uspehu?

    Jesam li ja uspela?! (smeh). Kada kažu za nekoga da je uspeo preko noći, to obično znači mnogo godina truda i rada. Radim od svoje 15. godine, imam iza sebe više od 20 godina karijere u modnom svetu i isto toliko na televiziji, što u rodnoj Bugarskoj, što ovde u Srbiji. Nije bilo ni malo lako, ali zaista sam ponosna na mnogo toga sto sam uradila.

    Da mozeš da vratiš vreme, šta bi promenila?

    Ništa ne bih menjala, imala sam sreće da u životu radim samo poslove, koje sam volela. Pravila sam i mnogo grešaka, ali ko ne radi, taj i ne greši. Mislim da je najbitnije da na greškama učimo. One su sastavni deo života i čak i njih ne bih menjala.

    Vodiš zdrav život, ko te prati na instagramu, zna koliko stavljaš akcenat na zdravu ishranu, da li je teško trenirati, spremati zdrave obroke i spremati emisiju?

    Moj izgled je moje oruđe za rad. Bilo na pisti, bilo ispred televizijskih kamera. Normalno je da ceo život vodim racuna o tome kako izgledam. Vežbe i zdrava ishrana su sastavni deo mog života i deo moje uobičajene dnevne rutine. Ponekad mi žene na instagramu pišu i pitaju odakle mi energije da radim sve ono što radim i kako stižem. Uvek odgovorim da je dobra organizacija ključ svega. Ponekad me sve umori, tada dam sebi oduška i odem na neko lepo putovanje sa suprugom. 

    Da li si oduvek vodila računa o zdravom nacinu života ili je to došlo sa godinama?

    Naravno da kada sam imala dvadeset godina, nije bilo potrebno voditi računa toliko. Sva sreća pa imam odličnu genetiku, nisam sklona gojenju. Ali sa godinama se stvari menjaju , tada sam se zainteresovala za zdravu ishranu i počela da smišljam svoje recepte, koje uskoro ću imati na jednom mestu u svom prvom kuvaru.

    ” Moj manekenski kuvar ” je u pripremi i izaci će na prolece.

    Imaš li nekada krizu i želju za nezdravom hranom?

    Ja sam zaista nekakav fenomen. Uspela sam da  ubedim sebe da ne volim ništa što nije zdravo . Sve počinje u glavi. Tako da ne, nemam nikada želju za nezdravom hranom. A sa druge strane, veliki sam hedonista,tako da ne mogu da jedem neukusnu i bljutavu hranu. Moj izbor su uvek zdravi, ali ukusni obroci. I slogan moje knjige je takav. Uživaj u hrani, ostani u formi.

    Šta je teže, biti model ili voditelj?

    Meni nije teško ni jedno, ni drugo. Obe profesije , ako se rade profesionalno zahtevaju mnogo truda, rada na sebi i odricanja. Ali kada voliš ono što radiš, nikada ti ništa nije teško. Ipak za nijansu je teže biti voditelj, pogotovo kada si i autor svoje emisije. Koliko je samo informacija potrebno imati u glavi da bi kreirao sadržaj , koji će biti zanimljiv i drugačiji iz nedelje u nedelju. Sve to uklopiti ,osmisliti , odabrati adekvatne i zanimljive goste. Nije ni malo lako, ali bez obzira na sve, ja svoj posao obožavam.

    Kakvi su planovi za 2021. Godinu?

     2020. godina me je naučila jednu vrlo važnu lekciju, da ne planiram mnogo unapred. Ali ipak planiram još mnogo zanimljivih epizoda Desetke, mnogo novih recepata, mnogo putovanja na nekim mestima gde do sada nisam bila. I naravno sa nestrpljenjem išcekujem da uzmem u ruke ” Moj manekenski kuvar”.

    Samo da  budemo zdravi i resimo se Kovida, to je najvažnije.

    Stage.rs

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Latest Posts